Precies op tijd (door Astrid)

Ons hospice is niet zo groot. Na een hectische dag waarin een van onze gasten is overleden, zouden we ‘s avonds een nieuwe gast mogen ontvangen. Onze overleden gast werd ‘s avonds in het hospice verzorgd.

Naarmate het tijdstip naderde dat onze nieuwe gast zou komen, drong het tot mij en mijn collega vrijwilliger door dat de nieuwe gast en de overleden gast elkaar wel eens bij de voordeur tegen zouden kunnen komen. Dit wilden we voorkomen en we probeerden onze nieuwe gast te bereiken. Helaas lukte dat niet.

De verzorging van onze overleden gast was klaar en we stonden met de familie klaar om de uitgeleide te doen toen onze nieuwe gast arriveerde. Mijn collega heeft de nieuwe gast opgevangen en ik heb de uitgeleide gedaan via de andere voordeur.

Gelukkig heeft onze nieuwe gast heeft hier niets van gemerkt. Aan het eind van de avond kwam de familie van onze overleden gast ons bedanken voor de mooie uitgeleide en vertelde onze nieuwe gast dat hij zich erg welkom voelde.

Hier doen we het voor!

Astrid, Coördinator

Vergelijkbare berichten