Nieuwe locatie is officieel geopend

Persbericht: Feestelijke opening van het nieuwe Hospice Nocturne

Datum: 24 april 2024

Met immense vreugde delen wij mee dat op woensdag 25 april ons nieuwe hospice officieel haar deuren heeft geopend.
Na een hartverwarmende en intieme dinsdagavond, waarop het hospice door de vrijwilligers werd ingewijd en vrijwilliger Rudy Span na 25 jaar hospicewerk de stadsspeld uit handen van de Burgermeester ontving was het op woensdag tijd om de opening te vieren met de gehele lokale en regionale gemeenschap.

Om 16:00 uur verzamelden zich meer dan 80 mensen bij Hospice Nocturne om de officiële opening bij te wonen. Van (voormalige) bestuurders tot wethouders, en professionals uit de bouwsector en de zorg tot andere nauw betrokkenen, allen waren aanwezig. Het officiële programma begon met een prachtige samenzang verzorgd door de zangeressen van de Bedsidesingers. Vervolgens verwelkomde Ingrid Solleveld, PR-bestuurslid, de aanwezigen en introduceerde zij de voorzitter van Stichting Hospice Nocturne, Frits Ton.

Frits Ton heette iedereen van harte welkom en vertelde over de totstandkoming van het nieuwe hospice. Daarna werd het hospice officieel geopend door Mia ter Haar, die een openingslint doorknipte.

Burgemeester Gerdo van Grootheest hield een inspirerende speech over het belang van het hospice voor de regionale samenleving. Hij nodigde vervolgens de penningmeester van de stichting, Ronald Schouten, naar voren. Omdat Ronald al 17 jaar penningmeester van de stichting kreeg hij uit handen van de burgemeester een lintje en benoemd door koning Willem-Alexander tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Na dit feestelijke moment werden belangrijke spelers bij het tot stand komen van het hospice en het prachtig inrichten ervan naar voren gehaald om hen te bedanken voor hun prachtige werk. Zonder hen was deze dag niet mogelijk geweest. Laurens Smits van Vaspro Management, Hans sr en jr. van Van der Netten van Stigt (Zoelmond) die ook een symbolische sleuteloverdracht aan de voorzitter deden, Pieter Koningsveld en Peter Popke van het architectenbureau USE (Utrecht), Gerry Ansems van interieuradviesbureau Ge-woon Bijzonder (Culemborg), en vrijwilliger Egbert Ausems. Met een bos bloemen werden ze in het bijzonder bedankt voor hun bijdragen.

Na wederom een samenzang van de Bedsidesingers werd de opening afgesloten met een toostmoment, waarna iedereen rustig kon rondkijken in het hospice onder het genot van een drankje.

Vergelijkbare berichten