|

Ronald Schouten, penningmeester krijgt koninklijke onderscheiding

Persbericht uit de Culemborgse Courant, 25 april 2024

Ronald Schouten is op woensdag 24 april 2024 door koning Willem-Alexander benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Gerdo van Grootheest reikte de onderscheiding uit bij de opening van het nieuwe hospice.

Schouten zette zich jarenlang enorm in voor Hospice Nocturne. Als penningmeester spande hij zich in om het Hospice Nocturne financieel gezond te maken en te houden. De regeling van de financiering van de nieuwbouw komt voor een groot deel voor rekening van de heer Schouten. 

Hij stopt als penningmeester maar blijft wel als vrijwilliger actief bij het hospice.

Verder was Schouten in de jaren ’90 vooral actief als vrijwilliger binnen de afdeling van D66. Daar was hij naast penningmeester ook inzetbaar voor allerlei andere hand- en spandiensten. Ook voor zijn gezin, familie en inwoners was hij een geweldige mantelzorger.

Waardering

Culemborg heeft heel veel vrijwilligers. Zij zetten zich met ziel en zaligheid in voor de maatschappij en/of inwoners van de stad. Heel fijn dat mensen in hun omgeving laten weten wat iemand allemaal doet op vrijwillige basis. Ronald Schouten is een van die zeer gewaardeerde vrijwilligers.

 

Vergelijkbare berichten