Afscheid oude hospice

Door Silvia

Woensdagmiddag 1 mei hebben we met bijna 25 vrijwilligers een mooi afscheid gehad van het oude hospice, nu grotendeels leeg. We maakten een rondgang en stonden stil in elk van de drie gastenkamers. In het midden van iedere kamer stonden kaarsjes en hingen vlinders die symbool stonden voor de gasten die daar overleden zijn. Door het uitblazen van de kaarsjes namen we afscheid van elke ruimte. Vrijwilligster Edith zei na afloop: “Ieder van ons herinnerde zich wel een gast of iemand, die voor jou iets speciaals betekend had.”

Cilla droeg een brandende ‘moederkaars’ mee, die alles symboliseerde wat zich in het hospice afgespeeld heeft. En na een moment van bezinning in het kantoor is deze uitgeblazen. Het was fijn daar met zovelen te zijn om een hele bijzondere periode af te sluiten.

De buren hebben we een bedankje bezorgd, in de vorm van een zak met hartjes, en de zin: “’Fijn dat we jullie buren mochten zijn!”

Vergelijkbare berichten