Bloemen voor …..

Door Magda

Bloemen voor bouwvoorbereiders en bouwers!

Tijdens de officiële opening is er speciale aandacht voor een aantal mensen, zij worden naar voren geroepen en krijgen bloemen! Zij waren betrokken bij de ontwikkeling en de realisatie van ons nieuwe hospice. We kunnen hen zien als een afvaardiging van velen die hierbij betrokken waren.

 

 

Laurens Smits, Vaspro Bouwmanagement

Laurens Smits, echtgenoot van onze coördinator Cilla, die de schakel vormde tussen commercie en maatschappelijk. Hij vertelt over het begin: “Toen Cilla mij vroeg heb ik de verbinding gelegd tussen Timpaan, CV Parijsch en AW. We hebben, na brainstormsessies met vrijwilligers en thuiszorg, een programma van eisen gemaakt en een vlekkenplan (globale plattegrond). Er volgde een haalbaarheidsonderzoek voor deze locatie, waar uiteindelijk de keuze op viel.”

 De architecten Peter Popke de Jong en Pieter Koningsveld van USE Architects, Utrecht. 
Pieter is de man die we het meeste gezien hebben: als architect is hij vooral degene die met ons overlegde om te horen wat er nodig was en wat wij wilden. Peter is vooral de man die tekent, en het ontwerp maakt en uitwerkt. Een mooie samenwerking! Pieter: “Door met mensen te praten, kan een plan gevormd worden en landen in de groep.” Er volgen aanpassingen en zo komt het gezamenlijk tot een ontwerp. Peter: “En dat is heel goed gelukt bij dit bijna-thuis-huis!” Beiden zijn terecht trots op het eindresultaat.

Het moet bijzonder zijn om je ontwerp op deze manier in werkelijkheid te zien staan in de vorm van ons prachtige, eigen hospicegebouw!

Peter Popke de Jong (links) en Pieter Koningsveld van USE Architects
 Hans Jansen sr. (rechts) en Hans Jansen jr. van aannemersbedrijf Van der Netten van Stigt

Hans Jansen sr. en Hans Jansen jr. van aannemersbedrijf Van der Netten van Stigt, Zoelmond. Hans en Hans geven een symbolische sleutel aan Frits. Hans jr., heeft dit project aangenomen en ook getrokken. Zijn woorden twee weken voor de oplevering: “Het is het mooiste dat we ooit gebouwd hebben! Het heeft veel eigen tijd gekost. Dat was het waard!”  Zijn vader, Hans sr., zegt na de officiële opening: “Ik geniet elke keer als ik aan de rotonde dit hospice zie liggen. Als bedrijf zijn wij trots. Ik heb een blij gevoel dat het geworden is zoals iedereen dat wil, zodat hier vele mensen op een passende wijze afscheid kunnen nemen van het leven.”

 

Frank van Dee, van installatiebedrijf C.v.Dee VOF in Eck en Wiel, opgericht in 1995 door zijn vader, van wie hij het bedrijf heeft overgenomen. Frank en zijn medewerkers hebben veel werk verzet waarvan je nu niets meer ziet. En toch: alles wat in ons hospice stroom nodig heeft, doet het: “Dat was een hele grote uitdaging en het heeft ook wel slapeloze nachten gekost. Want hoe doe je dat, zodat ook iedereen tevreden is? Het was een mooie samenwerking met de architecten, het aannemersbedrijf, Gerry en anderen!”

 

Frank van Dee, van installatiebedrijf C.v.Dee VOF
Vrijwilliger Egbert Ausems

Egbert Ausems (interieurcommissie en bouwcommissie): “Ik ben heel blij dat het gelukt is om, met elkaar, het mooiste en het ‘leukste’ hospice van Nederland te realiseren als bijna-thuis-huis. Voor mij is het een eer geweest hieraan mee te mogen werken!” De laatste maanden is Egbert fulltime met ons nieuwe hospice bezig geweest, in nauwe samenwerking met Gerry. Veel kochten zij lokaal. Het is hartverwarmend hoe mensen reageren als ze horen dat het voor ons hospice is. Ze kregen grote kortingen tot zelfs dingen gratis. In onze interne nieuwsbrief van april 2024 plaatsten we een interview met Egbert.

 

Gerry Ansems van Gewoon Bijzonder Interieuradvies zegt over de werkwijze van de interieurcommissie: “Het is vooral denken voor andere mensen. Aan de mensen die hier gaan verblijven, die gaan zorgen, die hier schoonmaken. We hebben ook met gasten gesproken om te horen wat zij fijn vinden!” Het is aan Gerry en Egbert te danken dat ons hospice zo’n warme, huiselijke sfeer en inrichting heeft. Met mooie en veel duurzame materialen, ook in de afwerking en aankleding!

 

Gerry Ansems van Gewoon Bijzonder Interieuradvies

Vergelijkbare berichten