In het Hospice

Hospice Nocturne is een bijna-thuis-huis voor mensen die stervende zijn. Alles wat thuis kan, kan hier ook. In een hospice sterven is een keuze, naast thuis sterven of in een verpleeg- of ziekenhuis. Een team vrijwilligers zorgt ervoor dat het de gasten van Hospice Nocturne aan niets ontbreekt. Gedurende 7 dagen per week en 24 uur per dag. De medische verzorging wordt net als bij iemand thuis gedaan door de (eigen) huisarts en de verpleegkundige zorg door de thuiszorg van RIVAS of Santé partners.

Voor wie?
Hospice Nocturne staat open voor inwoners uit de regio Culemborg, West Betuwe en de omliggende dorpen. Maar ook hun naaste familieleden en verwanten van elders kunnen worden opgenomen. Iedereen is welkom. In overleg is er veel mogelijk. wij nemen de wensen van de gast serieus

Huiselijke omgeving
Als je het hospice binnenstapt, lijkt het vooral op een gewoon huis: een gezamenlijke, ruime huiskamer, twee badkamers, een keuken en drie gastenkamers. Er is ook veel privacy: elke gastenkamer heeft een eigen zitje en een televisie. Enkele terrasjes bieden de mogelijkheid om buiten te zitten. Ook voor familie en naasten van de gasten is het hospice prettig en huiselijk. Er is altijd minstens één vrijwilliger in het hospice aanwezig.

Hospice Nocturne is gehuisvest op de begane grond van het appartementencomplex ‘Symfonie’ op de hoek van de Beethovenlaan en de Schubertstraat. De ingang van het hospice ligt aan de Schubertstraat. Het middelpunt van het hospice is de gezamenlijke woonkamer. Ook het kantoor en de keuken zijn centraal gesitueerd. De gastenkamers en de toiletruimten liggen aan weerszijden daarnaast. In deze korte video krijgt u een indruk van ons hospice.