In het Hospice

Hospice Nocturne is een bijna-thuis-huis voor mensen die stervende zijn. Alles wat thuis kan, kan hier ook. In een hospice sterven is een keuze, naast thuis sterven of in een verpleeg- of ziekenhuis. Een team vrijwilligers zorgt ervoor dat het de gasten van Hospice Nocturne aan niets ontbreekt. Gedurende 7 dagen per week en 24 uur per dag. De medische verzorging wordt net als bij iemand thuis gedaan door de (eigen) huisarts en de verpleegkundige zorg door de thuiszorg van RIVAS of Santé partners.

Voor wie?
Hospice Nocturne staat open voor inwoners uit de regio Culemborg, West Betuwe en de omliggende dorpen. Maar ook hun naaste familieleden en verwanten van elders kunnen worden opgenomen. Iedereen is welkom. In overleg is er veel mogelijk. wij nemen de wensen van de gast serieus

Huiselijke omgeving
Als je het hospice binnenstapt, lijkt het vooral op een gewoon huis: een gezamenlijke, ruime huiskamer, vier gastenkamers met een eigen badkamer. Er is ook veel privacy: elke gastenkamer heeft een eigen zitje, buiten terras en een televisie. Ook voor familie en naasten van de gasten is het hospice prettig en huiselijk. Er is altijd minstens één vrijwilliger in het hospice aanwezig.